top of page
 • Writer's pictureIssy

Лесни курабийки с фъстъчено масло и канела

Искате лесна рецепта за веган курабийки с фъстъчено масло? На правилно място сте! Тези курабийки съдържат много малко съставки и са супер задоволяващи! Освен че са веган, те са и безглутенови и не съдържат рафинирана захар!

Фъстъчено масло и канела може да изглеждат като странна комбинация от вкусове, но всъщност вървят чудесно заедно! Канелата придава сладост, която позволява да се намали количеството на подсладител в рецептата!

Съставки:

 • 100 гр. фъстъчено масло*

 • 20 гр. кленов сироп**

 • 1 ч.л. канела

 • 25 гр. кокосово брашно

 • щипка сол

 • 50 гр. тъмен шоколад (за заливане на курабийките)

Инструкции:

 1. Смесете първите 5 съставки в купа и разбъркайте добре, за да получите тестото за курабийките. ***

 2. Разточете тестото до около половин сантиметър дебелина.

 3. Изрежете формички от разточеното тесто и ги поставете в тава върху хартия за печене.

 4. Курабийте се пекат от 6 до 8 минути на 180 градуса по Целзий. Тъй като курабийките могат да изгорят доста лесно, бих посъветвала да ги наглеждате, докато се пекат, и да ги извадите от фурната, когато започнат да стават леко златисти.

 5. След това, ги оставете да се охладят на стайна температура.

 6. Междувременно, разтопете шоколада на водна баня.

 7. Най-накрая, залейте курабийките с разтопения шоколад, изкачайте, докато шоколадът стегне, и се пригответе за дегустиране!

От тази рецепта излизат приблизително 16 курабийки.

Съвети:

* Аз си правя домашно фъстъчено масло, без добавено олио и/или подсладители. Винаги можете да използвате и фъстъчено масло, съдържащо парченца фъстъци (вместо гладко), но помнете, че може да имате нужда от по-малко брашно в този случай.

** По избор, можете да замените кленовия сироп с мед.

*** Тестото трябва да е леко лепкаво, но консистенцията му зависи от типа на фъстъченото масло, който използвате. В случай, че тестото е твърде лепкаво, добавете още малко кокосово брашно. Имате предвид, обаче, че трябва да е наистина малко, защото то е изгключително абсорбиращо.


129 views0 comments
bottom of page