top of page
  • Writer's pictureIssy

Сурови 'Нутела' Бонбони

Има ли човек, който да не обича шоколад?! И особено в комбинация с печени лешници?! В тази публикация, класическият шоколадо-лешников вкус се преражда във формата на енергийни бонбони. Тези сладки лакомства са сурови и се правят само с три съставки.

Всеки е опитвал течния шоколад Нутела поне веднъж в живота си. Едно от основните предимства на Нутела се състои в комбинарането на шоколад и лешници в гладък и копринен крем. Тази комбинация е толкова неустоима, че много хора предпочитат да ѝ се насладят директно от буркана.


Макар и много вкусна, Нутела далеч не се консумира без чувство за вина. Основните ѝ съставки са захар и растителни масла (обикновено палмово масло). Този течен шоколад всъщност съдържа много малко лешници, което компрометира ядковия му вкус. След много опити за откриване на по-здравословна версия на Нутела, се роди тази рецепта за енергийни топки, която наричам 'Нутела' бонбони. Както подсказва името, бонбоните пресъздават шоколадо-лешниковия вкус на Нутела, като същевременно са напълно сурови и съдържат естествено подсладители.


Тази рецепта изисква лешников тахан, който е излючително вкусен и може да се приготви лесно в домашни условия. Препоръчвам да използвате домашен тахан за оптимален лешников вкус. Рецептата, обаче, е успешна и с неподсладен лешников тахан, който можете да окриете в много био магазини.


Съставки:

  • 1/3 чаша лешников тахан (домашен, по възможност)

  • 10-12 Меджул фурми (без костилка) *

  • 2 с.л. какао на прах

Инструкции за приготвяне:

  1. За да приготвите 'Нутела' бонбоните, трябва да добавите всички съставки в кухненски робот и да ги смесите добре, докато получите хомогенна консистенция. Сместа трябва да е достатъчно лепкава, за да улесни формирането на топките. Ако това не е така, добавете още фурми (по една фурма наведнъж). **

  2. Оформете топки от сместа. Можете да оваляте топките в какао на прах, натрошени лешници или други ядки по ваше предпочитание.*** Поставете 'Нутела' бонбоните в хладилника за 30 минути. Насладете им се с чаша горещ чай или кафе. Приятно приготвяне!

От тази рецепта излизат около 20 средно големи бонбони.

Съвети:

* Можете да използвате други видове фурми, но имайте предвид, че трябва да коригирате количеството фурми, които добавяте в сместа, тъй като Меджул фурмите обикновено са по-големи от повече видове фурми.

** Започнете с 10 Меджул фурми и ако трябва да коригирате консистенцията (и / или сладостта), добавете още фурми.

*** Моля, обърнете внимание, че бонбоните могат да станат леко мазни, ако лешниковият тахан е супер гладък (например, ако лешниците са освободили маслата си изцяло по време на обработката). Това е напълно нормално, тъй като лешниците са едни от най-мазните ядки.

212 views0 comments
bottom of page